Keukenkraan met ijskoud water voor jouw verfrissende vitaminewater.

ijskoude water kraan

Keukenkraan met ijskoud water voor jouw verfrissende vitaminewater.

Is het eindelijk gedaan met het sjouwen met flessen water? En nog meer: is het misschien ook gedaan om je flessen in de koelkast te moeten stockeren? Misschien wel… Keukentrends vertellen ons over een keukenkraan waar ijskoud water uit komt. Inderdaad, na de kraan waar kokend heet water uit komt, kun je nu ook de keukenkraan met ijskoud water in huis halen. Wat zijn zoal de mogelijkheden van deze kraan met ijskoud water? Wij zochten voor jou een en ander op en zetten het graag op een rijtje.

Gekoeld, plat of bruisend water?grohe ijskoude keukenkraan

Sinds kort bestaat er een keukenkraan met ijskoud water. Het werkt uiteraard met een koelsysteem dat je water op ongeveer 6°C brengt. Dit is dé ideale drinktemperatuur. Bij deze kraan heb je de mogelijkheid om plat water, licht bruisend of bruisend water te nemen. Het water is bovendien ook nog eens gefilterd. Afhankelijk van jouw smaak of van het drankje dat je wilt samenstellen, zet je de kraan op een bepaalde stand. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgemaakte limonade: heerlijk vers citroensap dat je mengt met bruisend water. Of wat denk je van zuiders granaatsap dat je licht bruisend maakt? Vanaf nu brouw jij je eigen drankjes!

Combinatie 3 in 1 kraan

Recent kwamen er kranen op de markt die drie systemen tegelijk bevatten: een ijskoude kraan, een kraan met kokend water en een gewone koudwaterkraan. Led-lampjes duiden aan welke uit welke kraan je tapt. Heb je gasten en de ene wil een thee, de andere wil een fris glas bruisend water en nog iemand anders wenst een glas plat water? Je krijgt om het even welk soort water gewoon uit dezelfde kraan!

Oog voor stijl

Hoe ziet een keukenkraan met ijskoud water er uit? Een keukenkraan waar ijskoud water uit komt neemt niet meer plaats in dan een andere kraan en ze ziet er net hetzelfde uit als een gewone keukenkraan. De producenten van deze kranen hebben meer dan ooit oog voor design. Een kraan met ijskoud water heeft een mooie vormgeving. Heel het systeem van koeling en toevoeging van koolzuur bevindt zich mooi weggeborgen in de kast onder de kraan.

Heel wat toepassingen

Een kraan met ijskoud water geeft heel wat mogelijkheden. Zoals hierboven al aangegeven, kun je perfect je eigen drankjes samenstellen. Het geeft je de mogelijkheid om vers fruit te verwerken, en daardoor veel vitamines op te nemen. Maar denk ook bijvoorbeeld aan het laten schrikken van je eitjes: hoe kouder het water, hoe sneller ze afgekoeld zijn. Een andere toepassing is het laten schrikken van je spaghetti voor koude pastasalade. Of stel dat je je verbrandt: hoe kouder je dan spoelt, hoe geringer de schade zal zijn. Of heb jij een vakantiehuisje met een keuken die volledig op het zuiden gericht is? Dan kun je bij zomerse temperaturen wel eens warm water in je koudwaterleidingen zitten hebben. Een koeler is dan een welgekomen luxe.

Tijden veranderen, eisen veranderen en er dienen zich nieuwe mogelijkheden aan. Wij zijn er alvast van overtuigd dat er nog heel wat merken zich op deze nieuwe markt van kranen met ijskoud en/of kokend water gaan storten. Binnenkort is de keuze van welk water er uit je kraan komt even gewoon als een dimmer op je verlichting.