Een RVS kraan schoonmaken

rvs kraan schoonmaken

Een RVS kraan schoonmaken

Tips om een RVS kraan schoon te maken

Heeft u thuis een roestvrijstalen kraan, ofwel een RVS kraan? Gefeliciteerd, want dan heeft u een uitstekende kraan gekocht die garant staat voor optimaal gebruiksplezier. Een RVS kraan is niet alleen tijdloos en stijlvol, maar ook een relatief hygiënische kraan. Maar net als andere kranen schoongemaakt moeten worden, is ook het met regelmaat RVS kranen schoonmaken noodzakelijk. Veel mensen vinden dit regelmatig schoonmaken een nadeel van RVS-kranen. Met de juiste schoonmaakproducten en een goede aanpak is het reinigen van een RVS kraan echter niet zo ingewikkeld als veel mensen wel denken.

Tips voor schoonmaken RVS kraan

Hoe pakt u het schoonmaken van een RVS kraan precies aan? Onderstaande tips helpen u op weg, zodat uw RVS kraan schoonmaken een appeltje-eitje is. U moet in elk geval op de volgende zaken letten:

1. Zorg voor dagelijks onderhoud van uw RVS kraan. Hiervoor volstaan enkele basisartikelen. Wat u nodig heeft is een kwalitatief goed RVS schoonmaakmiddel of een sterke schoonmaakspray. Een ZEP-reiniger is bijvoorbeeld erg effectief. Verder heeft u een microvezeldoek en een droge, krasvrije doek nodig. Dit zijn feitelijk alle benodigdheden voor het RVS kranen schoonmaken.
2. In plaats van met specifieke schoonmaakmiddelen, leest u op forums ook wel dat u de RVS kraan kunt oppoetsen door een doekje met ammonia of spiritus te gebruiken. Waarna u vervolgens ‘de kraan eenvoudig en snel schoonveegt met een droge en krasvrije doek’. Dit soort berichten zijn fijn om te lezen, maar té optimistisch. Voor het schoonmaken van RVS kranen heeft u echt kwaliteitsspray nodig voor een optimaal en langdurig resultaat.
3. Maak in elk geval geen gebruik van de volgende producten en schoonmaakmiddelen, omdat die uw kraan juist kunnen beschadigen: staalborstels of andere producten die schuren met staalwol, want hierdoor ontstaat corrosie en uiteindelijk zelfs roest; niet-krasvrije schuursponzen, die dus krassen veroorzaken; olijfolie en babyolie, die funest zijn omdat ze zorgen voor een vettige kraan en zo veel vuil aantrekken; schuurmiddelen zoals CIF, die uw kraan zeker gaan beschadigen.
RVS kranen schoonmaken
U ziet het: een RVS kraan schoonmaken is prima te doen. Als u tenminste maar de juiste producten gebruikt en de goede handelingen uitvoert. Kijk nu in onze webshop voor ons aanbod aan kwalitatief uitstekende en scherpgeprijsde schoonmaakmiddelen. En geniet zo nog van de moderne uitstraling, kwaliteit en het gebruiksgemak van uw RVS kraan.